Category: News

Jim Steinman, compozitor pentru artişti ca Meat Loaf, Bonnie Tyler şi Celine Dion, premiat cu Grammy, a murit la vârsta de 73 de ani, potrivit BBC.

Fratele lui a declarat pentru Associated Press că Steinman a murit pe 19 aprilie, din cauza unui blocaj renal, după ce a fost bolnav mai mult timp.

Cunoscut pentru producţiile flamboaiante, Steinman a cunoscut cel mai mare succes împreună cu artistul rock Meat Loaf.

Albumul lor din 1977, „Bat Out Of Hell” – care cuprinde piese precum „You Took The Words Right Out Of My Mouth” şi „Two Out Of Three Ain’t Bad” – este unul dintre cele mai populare din toate timpurile, cu peste 50 de milioane de copii vândute la nivel mondial.

Producţiile exagerate au fost deseori imitate, iar Steinman a mai făcut o încercare în 1993, cu „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)”, single ce a ajuns pe primul loc în numeroase topuri.

Ulterior, a câştigat un Grammy pentru albumul anului – „Falling Into You” (Celine Dion) – şi a lucrat cu Andrew Lloyd Webber pentru musicalul „Whistle Down The Wind”, care a debutat pe West End în 1998.

Trilogia „Bat Out Of Hell” a fost transformată în musical în 2017, toate cântecele fiind semnate de Steinman.

Deşi criticii au dispreţuit deseori stilul lui extravangant, compozitorul nu s-a lăsat influenţat: „Dacă nu exagerezi, cum vei vedea vreodată ce este de cealaltă parte?”.

Când a fost inclus în Songwriters Hall Of Fame în 2012, Meat Loaf a spus: „Nu există vreun compozitor ca el. Nu l-aş putea răsplăti vreodată. A fost o influenţă atât de mare, de fapt cea mai mare influenţă în viaţa mea şi am învăţat atât de multe de la el încât nu există vreun mod în care l-as putea răsplăti”.

Între piesele celebre compuse de el se numără „Holding Out For A Hero” – Bonnie Tyler, „Read ‘Em And Weep” –  Barry Manilow, „Making Love Out Of Nothing at All” – Air Supply şi duetul Cher – Meat Loaf „Dead Ringer For Love”.

Citeste continuarea pe news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *