Category: News

Arena Las Ventas din Madrid va găzdui luna viitoare, pentru prima dată de la începutul pandemiei, o coridă ce va fi organizată în scop caritabil, pentru a strânge bani în sprijinul toreadorilor rămaşi fără slujbă din cauza pandemiei.

Cel mult 6.000 de oameni vor putea participa pe 2 mai la coridă, au anunţat autorităţile regionale. Acest număr reprezintă 40% din capacitatea arenei considerată cea mai importantă din lume.

Participanţii vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie şi să respecte măsurile de distanţare fizică impuse pentru eveniment.

În arenă vor intra, între alţii, Enrique Ponce, Julián López El Juli, José María Manzanares, Miguel Ángel Perera, Paco Ureña şi Diego Ventura.

Coride şi festivalurile de gen, precum San Isidro din Madrid, Târgul de Aprilie din Sevilia şi sărbătorile de San Fermin din Pamplona, au fost anulate anul trecut, iar taurii au fost trimişi de la ferme direct la abatoare.

În ultimii ani, tot mai multe voci au cerut interzicerea coridelor şi a curselor cu tauri în Spania. Unii spanioli le consideră parte din cultură, în timp ce alţii susţin că reprezintă un spectacol brutal.

Un sondaj efectuat în 2019 de publicaţia online El Español a arătat că 56,4% dintre spanioli se opun coridelor, 24,7% le susţin, iar 18,9% sunt indiferenţi. În plus, guvernele regionale au redus în ultimii ani finanţările pentru astfel de evenimente.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *