Category: News

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și-a recâștigat titlul de cel mai bogat om din lume, punând capăt perioadei de aproximativ șase săptămâni în care Elon Musk s-a aflat în fruntea clasamentului celor mai înstărite persoane ale planetei, scrie hotnews.ro.

Musk a pierdut în jur de 4,5 miliarde de dolari marți, după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, suficient pentru a pierde primul loc în clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Declinul înregistrat de Tesla a fost suficient pentru ca Bezos să își recapete titlul de cel mai bogat om din lume, pe care l-a deținut în jur de trei ani înainte să fie depășit de Musk la începutul lui 2021.

Bezos anunțase că se va retrage din funcția de CEO al Amazon

Clasamentul miliardarilor realizat de Bloomberg arată acum că Bezos are o avere netă de 191 de miliarde de dolari, în timp ce activele deținute de Musk se situează la 190 de miliarde de dolari.

Musk a fost propulsat pe primul loc în clasament la începutul lunii ianuarie, când acțiunile Tesla erau în creștere explozivă. Cele 170 de milioane de acțiuni Tesla deținute de Musk crescuseră deja cu 743% sau 106 miliarde de dolari în 2020.

Bezos s-a bucurat la rândul său de un 2020 robust, valoarea acțiunilor Amazon deținute de acesta crescând cu 75 de miliarde de dolari, în 2020, până la 173,3 miliarde, pe fondul creșterii spectaculoase a vânzărilor online din cauza pandemiei de COVID-19.

Mai devreme în cursul lunii februarie Bezos anunțase că se va retrage din funcția de CEO al Amazon.

Fondatorul Microsoft Bill Gates a rămas al treilea cel mai bogat om din lume cu o avere netă de 137 de miliarde de dolari.

Sursa: www.gds.ro

Foto: www.gds.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *