Category: News

 Vești care dau SPERANȚĂ. Organizația Mondială a Sănătății anunță o scădere semnificativă a cazurilor. 

Potrivit OMS, situația se datorează campaniilor globale de vaccinare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis că cifra globală a noilor cazuri de coronavirus a scăzut cu 500.000 săptămâna trecută la 2,7 milioane, o scădere cu 16% faţă de săptămâna precedentă.

Săptămâna trecută, aproape toate regiunile lumii au cunoscut o tendinţă descendentă în cazuri noi, cu excepţia Orientului Mijlociu. S-a înregistrat, de asemenea, o scădere globală a deceselor săptămâna trecută, cu 81.000, adică 10% mai puține faţă de săptămâna precedentă.

Scăderea noilor cazuri şi deceselor la nivel mondial are loc pe măsură ce mai multe ţări lansează vaccinuri.Comisia UE a aprobat un nou contract pentru 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin Moderna. Al doilea contract cu Moderna prevede o achiziţie suplimentară de 150 de milioane în 2021 şi o opţiune de a cumpăra încă 150 de milioane în 2022 în numele tuturor celor 27 de state membre ale UE.

„Cu un portofoliu de până la 2,6 miliarde de doze, vom putea oferi vaccinuri nu doar cetăţenilor noştri, ci şi vecinilor şi partenerilor noştri”, a spus şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Datele oficiale ale Uniunii Europene publicate marţi au constatat că blocul a înregistrat peste 450.000 de decese în exces între martie şi noiembrie anul trecut. Eurostat a spus că datele „oferă o măsură generală a impactului mortalităţii pandemiei COVID-19, deoarece include toate decesele independent de cauzele lor”.

 

Sursa mediafax.ro

Foto: profimedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *