Category: News

Pârtiile de mare altitudine, situate la 2.000 de meri, în golul alpin al staţiunii Sinaia se vor deschide la sfârşitul acestei săptămâni. Anul acesta, vor fi inaugurate două noi pârtii. Accesul în telegondola care urcă în Bucegi, la cota 1400 şi apoi la Cota 2000, se va face cu reducerea la jumătate a capacităţii.

Anunţul privind deschiderea pârtiilor din Sinaia a fost făcut, luni seară, pe Facebook, de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
„În urma discuţiilor cu cei de la Domeniul Schiabil şi Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârşitul acestei săptămâni, vineri.
Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecţiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalaţii: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 şi cea mai nouă instalaţie de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaugurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puţin peste trei minute.
Mai mult, avem şi două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus faţă de traseele deja ştiute”, a transmis edilul pe reţeaua de socializare.
Primarul a anunţat că vor fi implementate noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, accesul în gondola aflată în administrarea unei firme a autorităţilor locale se va face la jumătate din capacitate.
„Telescaunul va funcţiona normal, dar linia de aşteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanţare şi siguranţă. Iar masca rămâne şi ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât şi în instalaţiile de transport”, a mai anunţat primarul Vlad Oprea.
Sursa news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *