Category: News

Muzicianul american Bob Dylan, laureat al premiului Nobel pentru Literatură, şi-a vândut întreg catalogul muzical companiei Universal Music Publishing Group.

Catalogul cuprinde peste 600 de titluri care acoperă o perioadă de 60 de ani, de la „Blowin’ in the Wind” (1962) la „Murder Most Foul” (2020).

Până acum, catalogul lui era administrat de Sony/ATV Music Publishing.

Termenii înţelegerii nu au fost dezvăluiţi, însă, potrivit unei surse citate de Variety, a fost plătită o sumă de nouă cifre.

Având în vedere că săptămâna trecută 80% din catalogul artistei Stevie Nicks a fost cumpărat de Primary Wave pentru 100 de milioane de dolari, aşa cum a scris presa de specialitate, catalogul lui Dylan cu siguranţă a costat mai mult de atât.

Dylan a devenit în 2016 primul muzician laureat cu Nobelul pentru Literatură. Cântecele lui au fost înregistrate de peste 6.000 de ori în ultimele şase decenii de diverşi artişti din întreaga lume. Între cele mai populare se numără „Blowin’ in the Wind”, „The Times They Are a-Changin’”, „Like A Rolling Stone”, „Lay Lady Lay”, „Forever Young”, „Knockin’ On Heaven’s Door”, „Tangled Up In Blue”, „Gotta Serve Somebody” şi „Things Have Changed” (premiat cu Oscar).

De la debutul discografic, în 1961, albumele lui Dylan au fost vândute în peste 125 de milioane de copii, la nivel global, iar el a concertat anual, începând cu 1988. Până în 2020, muzicianul a susţinut peste 100 de show-uri în fiecare an. La Bucureşti, artistul a cântat în 2010 şi 2014.

 

Sursa  news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *