Category: News

Mutații ale coronavirusului SARS-CoV-2 au început să apară în Siberia, a declarat, astăzi, directoarea Agenției Ruse pentru Protecția Consumatorului, Ana Popova. Anunțul vine într-o zi în care Rusia a raportat un nou număr record de 442 de decese cauzate de COVID-19, transmite Moscow Times. Potrivit Anei Popova, Siberia își formează propria versiune cu mutații specific. Ea nu a oferit detalii despre cât de contagioasă sau mortală se crede a fi noua mutație dar a afirmat că aceasta face virusul mai periculos.

Anunțul acesteia vine pe fondul demarării testării clinice pe oameni a vaccinului anti-Covid19 aprobat de autoritățile ruse și dezvoltat de Institutul Vector. Rinat Maksiutov, directorul general al Institutului Vector, a declarat că mutațiile SARS-CoV-2 nu pot influența eficacitatea vaccinului.

Un studiu realizat în luna septembrie în Statele Unite a găsit puține dovezi care să arate că mutațiile coronavirusului l-ar face mai mortal, arătând că severitatea COVID-19 este mai puternic corelată de comorbidități și factori genetici.

Sursa: Hotnews

Foto: Digi World

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *