Category: News

Martin Scorsese, Clint Eastwood şi James Cameron se numără între cineaştii care au făcut apel la Congresul american să sprijine financiar cinematografele, afectate de pandemia de Covid-19, spunând că se tem pentru viitorul industriei.

Într-o scrisoare transmisă liderilor Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, ei spun că pandemia este o lovitură devastatoare pentru cinematografe şi că, fără fonduri, „ar putea să nu supravieţuiască impactului acesteia”.

Scrisoarea a fost semnată de mai mult de 70 de regizori şi producători alături de National Association of Theater Owners, Directors Guild of America şi Motion Picture Association.

Pandemia a forţat cinematografele din SUA, la fel ca în mare parte din lume, să se închidă la jumătatea lunii martie. Marile lanţuri, între care AMC Entertainment şi Cineworld Regal Cinemas, şi-au redeschis sălile, mai puţin în marile pieţe Los Angeles şi New York, însă funcţionează la capacitate redusă în multe oraşe americane.

Majoritatea studiourilor de la Hollywood au amânat lansarea producţiilor mari, precum „Black Widow” şi „Top Gun: Maverick”, pentru anul viitor, fapt care nu a ajutat sălile în revenirea în activitate.

În scrisoare este semnalat că, fără un ajutor suplimentar, 69% dintre cinematografele mici şi mijlocii vor fi forţate să intre în faliment sau vor fi închise definitiv.

„Cinematografele sunt o industrie esenţială care reprezintă ceea ce creativitatea americană are de oferit mai bun. Dar acum ne temem pentru viitorul lor”.

Între semnatari se numără producătorii Barbara Broccoli şi Michael G Wilson („James Bond”), regizoarea Patty Jenkins („Wonder Woman”) şi regizorul şi producătorul de filme de acţiune Michael Bay.

Ei au cerut Congresului să redirecţioneze fonduri necheltuite din pachetul de ajutorare pentru Covid-19 aprobat anul acesta sau să adopte noi propuneri care ar putea ajuta cinematografele în pandemie.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *