Category: News

Care este cea mai vândută și citită carte din lume? Aceeași ca și în România.

Din păcate, țara noastră ocupă un loc trist atunci când vine vorba despre consumul de carte. Se cumpără puțin și se citește și mai puțin, iar datele Eurostat confirmă dezamăgirea librarilor. Peste 93% dintre români nu achiziționează nici măcar o carte pe an.

România se află pe ultimul loc în UE în ceea ce privește numărul de librării pe cap de locuitor, cetățenii fiind înclinați mai degrabă să citească articole de pe internet sau să ia cu asalt platformele care difuzează filme.

Din fericire există și țări, cum este cazul SUA, unde încă poți deveni milionar dacă ajungi scriitor celebru. În ultima perioadă cărțile motivaționale sunt la mare căutare, dar cu toate acestea, pe locul 1 în toate topurile posibile rămâne Biblia.

Aceasta este așadar cea mai vândută și citită carte din lume, conform tuturor statisticilor, realizate pe plan internațional. În toate topurile, Biblia ocupă primul loc și a fost vândută în peste 6 miliarde de copii. Acest lucru este consemnat și în Cartea Recordurilor.

Cine ocupă locul 2 în topul cărților

Dacă locul 1 este adjudecat, numeroase topuri dau locul 2 diferit. Micuța carte roșie a lui Mao Tse-tung este foarte vândută la nivel mondial, dar trebuie luat în calcul că în China, să ai o copie din citatele lui Mao era mai degrabă o obligație decât o plăcere.

Cărțile fantasy Harry Potter și Stăpânul inelelor completează sunt și ele în toate topurile, fiind printre cele mai vândute în ultimii ani, cu câteva sute de milioane de exemplare.

„Contele de Monte Cristo” a lui Alexandre Dumas, „Micul Prinț” scris de Antoine de Saint – Exupery  „Poveste despre două orașe” scrisă de Charles Dickens sunt și ele printre cele mai citite cărți din lume.

 

Sursa  descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *