Category: News

1356 de noi îmbolnăviri au fost raportate, astăzi, în țara noastră. Este vorba despre un record negativ înregistrat de la începutul pandemiei, cele mai multe contaminări într-o singură zi. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 49.591. În ultimele 24 de ore, Covid-19 a făcut 35 de victime. La ATI, sunt 402 pacienți, un alt record negativ în pandemie.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 23.346 de teste. De la începutul pandemiei în România, 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În județul Dolj, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 19 îmbolnăviri, potrivit situației epidemiologice actulizate și transmise de Prefectură. Din 312 probe biologice recoltate. Astfel, numărul cazurilor de Covid-19 în județul nostru a ajuns la 686, de la începutul pandemiei. 420 de pacienți s-au vindecat, dar alți 143 sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova. 297 de persoane sunt în carantină, iar 83 în izolare.

Potrivit cotidianului Gazeta de Sud, la Ford, a apărut un nou caz de infectare cu coronavirus, cel de-al treilea în ultimele luni. Este vorba despre un agajat de la Secția de Motoare. Acesta nu este din județul Dolj. Ancheta Direcției de Sănătate Publică este în derulare, până acum au fost identificați patru contacți direcți.

Principalele măsuri de respectat pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus sunt: purtarea măștii, distanțarea socială și igienizarea frecventă a mâinilor. Din cauza numărului mare de contaminări, tot mai multe autorități decid purtarea măștii obligatoriu, și în aer liber, în zonele aglomerate. Sunt vizate județe precum Argeș, Vâlcea, Brașov, Galați, Dâmbovița.

Foto: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *