Category: News

Contrar aşteptărilor, oamenii tind să se liniştească, şi nu să se enerveze, atunci când navighează pe Facebook şi Twitter, potrivit unei lucrări a unui absolvent al Universităţii Berkeley din California.

 

Reţele de socializare: Cum influenţează FACEBOOK, TWITTER...

Galen Panger, care acum lucrează la Google, a realizat lucrarea sa de dizertaţie intitulată “Emoţiile pe reţelele de socializare” (Emotion in Social Media).

“Cred că cei mai mulţi oameni nu ar asocia cuvântul “calm” cu reţelele de socializare, dar una dintre cele mai clare descoperiri din lucrarea mea e că oamenii tind să se liniştească – să se simtă mai relaxaţi, adormiţi, plictisiţi – când navighează pe Facebook şi Twitter”, a explicat Panger.

În lucrarea sa, tânărul a notat că nu există un “subiect mai central pe reţelele de socializare decât emoţia”, punctând că emoţiile sunt un adevărat combustibil pentru mişcările care s-au dezvoltat în social media, de la Primăvara Arabă la Black Lives Matter.

“Emoţia e tristeţea care se răspândeşte prin reţelele de socializare când moare o vedetă sau după un atac armat. Emoţia e viaţa fericită pe care suntem preocupaţi să o arătăm prietenilor noştri virtuali, momentele de satisfacţie pe care abia aşteptăm să le arătăm lumii şi invidia de a vedea cele mai intense clipe ale vieţilor prietenilor noştri în timp ce noi ne continuăm viaţa obişnuită”, a notat Galen Panger.

Acesta a mai observat că descoperirea sa privind utilizatorii Facebook şi Twitter e contrară teoriei “contagiunii emoţionale”, care presupune că dacă un status e provocator, oamenii se vor simţi la fel.

“Deci, fie contagiunea emoţională e greşită, fie nu e destul de potentă să depăşească factorii situaţionali care pot fi asociaţi navigării pe reţelele de socializare, precum statul în pat sau aşteptatul trenului”, spune Panger.

Lucrarea tânărului a fost desemnată câştigătoare de iSchools Inc, un consorţiu de mai mult de 80 de universităţi şi alte instituţii, iar Galen Panger a fost premiat cu 2.500 de dolari la finalul lunii martie.

 

Sursa fain.live

(Foto: pixabay.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *