Category: News

Jeff Ament, basistul trupei americane Pearl Jam, a anunţat lansarea-surpriză a unui EP cu cinci piese compuse în izolare.

Piesele de pe EP-ul solo „American Death Squad”, a spus Ament, au fost compuse în timpul perioadei de izolare, după ce Pearl Jam a anunţat că turneul planificat pentru anul acesta este amânat.

„Am găsit necesar să găsesc un mod de a refula energia pe care o aveam înainte de turneu. În fiecare dimineaţă, m-am restras în studio cu scopul de a scrie un cântec pe zi, indiferent cât de mizerabil”, a transmis el, citează NME.

Prima parte a EP-ului este axată pe pian, iar a doua, pe chitară. Primul single, „The Divine Perfume”, beneficiază şi de un videoclip.

„Zilele de izolare şi de urmărit ştirile despre distrugerea din partea virusului (şi incompetenţa conducerii noastre sau cum este numită aici, American Death Squad) au dus la visuri şi neputinţă. Acestea sunt unele dintre primele piese ieşite. Neprelucrate şi succinte”.

Săptămâna aceasta, Pearl Jam a participat la un concert caritabil online, iar prezenţa trupei a fost prima reprezentaţie publică live în decurs de doi ani. Grupului i s-a alăturat Josh Klinghoffer, fost chitarist al Red Hot Chili Peppers, care urma să participe la turneul „Gigaton”, prin care Pearl Jam îşi promova cel mai recent album de studio, lansat în martie. Seria de concerte a fost reprogramată pentru 2021.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *