Category: News

Dacă vom putea merge la concerte în aer liber și evenimente drive-in atent organizate, spațiile de concerte închise încă se confruntă cu multe provocări când vine vorba de a reveni la modul lor de funcționare normal.

Din fericire, există imaginație și creativitate, iar opera Gran Teatre del Liceu din Barcelona stă drept exemplu. Spațiul și-a deschis larg porțile, dar nu pentru oameni, ci pentru mii de plante de casă.

 

 

Opera a susținut un concert pentru prima oară de la jumătatea lunii martie, iar UceLi Quartet a cântat în fața celor 2292 de scaune, umplute ochi cu plante superbe; acestea vor fi donate către cei care lucrează la Spitalul Clinic din Barcelona.

„După o perioadă ciudată și dureroasă, directorul artistic al operei și curatorul Blanca de la Torre ne-a oferit o perspectivă diferită pentru întoarcerea noastră la activitate, o perspectivă care ne duce mai aproape de ceva esențial, cum ar fi relația noastră cu natura.

Liceu, una dintre cele mai mari și mai importante opere din lume, spune bun venit și conduce un act extrem de simbolic care apară valoarea artei, muzicii și naturii”, se arată în comunicatul de presă.

Concertul a durat 8 minute, iar aplauzele au fost date de sunetul frunzelor în bătaia vântului. Să nu uităm că plantele au emoții, iar spectacolul oferit de muzicieni poate fi și o bună invitație de a ne aduce aminte să fim gentili cu natura.

 

Sursa unsitedemuzica.ro

(Foto: liceubarcelona.cat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *