Category: NewsTag: , , , , , , ,

Te întrebi cum să îți gestionezi timpul pe perioada anului școlar, printre activități și viața socială?

Dacă ești un adolescent foarte ocupat și îți dorești foarte mult să îți gestionezi timpul mult mai bine încât să te poți ocupa și de studii, teme, distracție, hobby-uri, diverse proiecte … atunci acest articol este pentru tine!

 Mai jos îți voi enumera 8 sfaturi pe care să le practici încă de la începutul anului școlar:

  1. Folosește-ți weekendurile cât poți.

Iubim zilele de sâmbătă și de duminică, să le lenevim și să nu fim productivi, însă acele zile pot fi o comoară pentru fiecare dintre noi, ușurându-ne programul din cursul săptămânii.

Folosește aplicații mobile și planifica-ți timpul în fiecare seară pentru ziua următoare.
Poate nu vei empatiza foarte mult cu ideea de a folosi sfârșitul de săptămâna în asemenea scopuri, dar în acest mod poți evita nopțile nedormite, ajungând foarte obosit la cursuri, fără pic de energie pentru studii.

 

  1. Impică-ți prietenii în proiectele tale pentru a petrece timp împreună

Știm cât de important este să poți fii alături de prietenii tăi. Invită-i să luați cina de câteva ori pe săptămână, înscrieți-vă împreună la cursuri de dans, sport, arte … și studiați împreună.

 

  1. Fii deschis la schimbare.

Întotdeauna în planificatorul zilei tale, fă-ți loc 1-2 ore pentru lucruri neprevăzute. În cazul în care nu intervine ceva, folosește-l pentru relaxare sau ceva care te pasionează (desenează, cântă, dansează).

Astfel nu este nevoie să renunți la studiu, sau la altele, de pe lista ta, pentru că în viață mereu intervin tot felul de situații pe ultima sută de metrii, iar tu va trebui să îl poți manageria cu multă îndemânare.

 

  1. Evită amânarea lucrurilor până în ultima clipă.

De aceea este bine să folosești weekendurile în favoarea ta. Dacă aștepți până în ultima clipă, pot interveni tot felul de situații care îți dau programul peste cap și vei ajunge să nu te poți încadra în timp, apelând la minciuni sau prefăcătorii, iar cum adevărul de foarte multe ori va fi descoperit, ți se va pune o etichetă de om neserios și nu dorește nimeni asta.

 

  1. Deprinde obiceiul de a te trezi devreme.

Cred că este cea mai dificultoasă cerință, dar sunt atât de multe studii care dovedesc faptul că mintea umană este mult mai activă dimineața, dacă este odihnită.

Străduiește-te să adormi mai devreme și să te trezești matinal. Asta te va forma și pe viitor, când vei avea un job solicitant.

Trezește-te devreme și fă câteva exerciții, apoi un dus, ia-ți micul dejun, aranjează-te și ieși pe ușă, spunându-ți că ASTĂZI VA FI O ZI EXCELENTĂ!

 

  1. Folosește-ți pauzele între ore, lucrându-le.

Să fim serioși! Sunt chiar atât de importante acele 10 minute din pauză, pentru ține? Cum ar fi să ajungi acasă și să nu mai ai grija temelor? Informația e mult mai proaspătă după ce s-a terminat cursul, iar tema va decurge de la sine. Dacă folosești acel timp pentru a te scuti de un asemenea efort, ai avea un program mult mai lejer pentru orice altă ocupație.

 

  1. NU îți asuma prea multe responsabilități dacă NU poți să dai maximul în toate.

Este o vorba din popor „ Nu mușca mai mult decât poți mesteca”. Faptul că te implici în tot mai multe activități, nu te face să fii cool. Important este să poți fii excelent în toate și să dai dovadă de seriozitate!

Nu uita cât de important este să nu completezi fiecare gol din program. You’re human! Ai nevoie și de 1-2 ore de relaxare!

 

  1. Fii sincer cu privire la programul tău.

Fii sincer cu privire la ceea ce poți și ce nu poți face. Cea mai valoroasă lecție este să înveți să spui oamenilor NU atunci când trebuie. Asumându-ți mereu să faci tot felul de favoruri prietenilor, cunoscuților, etc., nu faci decât să te copleșești cu multe lucruri pe care le puteai evita cu un cuvânt foarte simplu.

Nu mă înțelege greșit! Este bine să ajuți, dar nu și când ai un program foarte încărcat.

 

Mă opresc aici pentru că lectura fără practică e degeaba.

Sper că sfaturile pe care le-am preluat din câteva articole de pe Pinterest, să îți fie folositoare și să ai un an școlar spectaculos!

Ne recitim pe data viitoare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *