Category: News

Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi, transmite Bloomberg.

Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna, scrie Bloomberg, citat de Agerpres.

“Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile”, spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. “Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu”, susţine Hugo Schittenhelm.

Bogaţii lumii caută securitate în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA şi până la Hong Kong şi Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forţează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi şi o înălţime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari.

Deşi până acum cei mai interesaţi sunt cetăţenii şi firmele din Elveţia, Bruenig Mega Safe vrea să atragă şi clienţii din oraşe înstărite precum Hong Kong sau Singapore.

Sursa: agerpres.ro

(Foto: cbc.ca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *