Category: News

Bizonii sălbatici se vor întoarce în Marea Britanie pentru prima oară în 6.000 de ani, odată cu eliberarea unei mici turme în Kent care va avea loc în primăvara anului 2022.

Proiectul în valoare de 1 milion de lire sterline are ca scop reintroducerea animalelor în peisajul britanic și va asigura viitorul speciei aflate pe cale de dispariție.

În cadrul primei etape, un mascul și trei femele vor fi lăsați în libertate. Împerecherea naturală va crește mărimea turmei, fiecare femele aducând pe lume un pui în fiecare an. Bizonii vor fi aduși din Țările de Jos și Polonia, acolo unde astfel de proiecte au fost desfășurate cu succes.

Populațiile celor mai importante animale sălbatice din Marea Britanie au scăzut într-un ritm îngrijorător, în medie cu 60%, începând cu anii 1970. Marea Britanie este una dintre țările cele mai sărace din punct de vedere al faunei, în ciuda eforturilor grupurilor de conservare.

„Proiectul Wilder Blean va dovedi că o soluție naturală este cea potrivită pentru a combate criza climatică acutală. Folosind specii cheie precum bizonii pentru a restaura habitatele naturale este esențială pentru a crea o bio-abundență în peisajul nostru”, a spus Paul Hadaway, de Kent Wildlife Trust.

Bizonii omoară anumiți copaci atunci când se hrănesc cu scoarța lor. De asemenea, bizonii se freacă de copaci pentru a scăpa de blana acumulată pe timpul iernii. Astfel, un adevărat „ospăț” de lemn este creat pentru insecte, care la rândul lor reprezintă hrană pentru păsări.

 

Sursa descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *