Category: News

Ecuațiile unui cercetător francez indică faptul că 110 persoane pot pune pe picioare o colonie pe Marte.

Colonizarea spațiului cosmic este unul dintre proiectele care în viitor s-ar putea dovedi extrem de importante, totuși, tehnologia din prezent îi constrânge pe oamenii de știință la stabilirea unor țeluri ceva mai realiste. Din această cauză, atenția publicului și a experților este îndreptată către Marte.

Premio proyecto de colonia en Marte entre 5 pueblos que compiten y ...

De-a lungul timpului a u fost publicate studii și analize care tratează posibilitatea unei astfel de colonii într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. Cercetătorii explică riscurile pe care călătoria interplanetară, dar și stabilirea pe suprafața planetei roșii le pot ridica.

Un cercetător francez a publicat recent un studiu în care calculează numărul minim de persoane necesar înființării unei colonii marțiene care se poate autosusține. Ecuațiile acestuia indică faptul că ar fi nevoie de un minim de 110 persoane, notează Futurism.

110 coloniști

Cercetătorul Jean-Marc Salotti din cadrul Institutului Politehnic Național din Bordeaux, Franța și-a concentrat atenția pe identificarea numărului minim de coloniști, dar și pe un alt aspect esențial: gradul de cooperare dintre aceștia.

Ecuațiile cercetătorului sunt destul de complicate, dar, în esență, acesta explică faptul că un număr de 110 persoane care cooperează pe deplin în vederea construirii unei colonii. În acest caz, între coloniști ar exista o formă de diviziune a muncii, iar numărul mare de indivizi ar permite finalizarea unor proiecte mari, care în schimb ar ușura restul activităților.

Studiul a fost publicat în Scientific Reports.

 

Sursa  descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *