Category: News

Teatrele de pe Broadway, una dintre atracţiile majore ale metropolei americane New York, care şi-au încetat activitatea începând din luna martie din cauza pandemiei de COVID-19, vor rămâne închise cel puţin până în ianuarie 2021, au anunţat luni reprezentanţii asociaţiei profesionale Broadway League.

 

Broadway theatres will remain dark into September due to COVID-19 ...

 

Toate teatrele “oferă în prezent rambursări sau schimburi pentru biletele cumpărate pentru spectacole programate înainte de 3 ianuarie”, a declarat asociaţia într-un comunicat, fără să precizeze o dată fermă în privinţa redeschiderii acestor instituţii cultural-artistice.

“Membrii noştri lucrează îndeaproape cu sindicatele, experţii şi cu personalităţile importante din interiorul şi din afara lumii teatrului pentru (…) a identifica şi a implementa măsurile care vor permite reluarea în siguranţă a spectacolelor pentru public şi angajaţi”, a declarat Charlotte St. Martin, preşedintele Broadway League.

Teatrele de pe Broadway obţineau venituri săptămânale de aproximativ 33 de milioane de dolari până la închiderea lor, pe 12 martie. Însă, de mai multe săptămâni, profesioniştii din această industrie nu pot conta decât pe ajutoarele de şomaj.

Unii speră încă într-o redeschidere în septembrie a acestor teatre, care atrag milioane de turişti la New York în fiecare an.

Chiar dacă epidemia de COVID-19 din capitala economică americană s-a diminuat semnificativ după un vârf înregistrat în luna aprilie, rata de contaminare este foarte mare în alte state americane, cu un număr record de infectări în Florida şi Texas în ultimele zile.

“Modelul economic al Broadway-ului face ca distanţarea socială să fie imposibilă”, a avertizat Charlotte St. Martin în luna mai. “Chiar şi cu sălile pline la 50% din capacitatea lor, un spectacol nu îşi poate plăti facturile”, a precizat ea.

Sursa mediafax.ro

(Foto: nbcnews.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *