Category: News

Compania de divertisment Cirque du Soleil va renunța la 3.500 de posturi, după încheierea unui parteneriat menit să evite falimentul.

Cirque du Soleil, celebra companie de divertisment și cel mai mare producător de circ contemporan din lume, a depus cererea de faliment, potrivit unui anunț făcut la 29 iunie.

Compania fondată în 1984 a pus vina falimentului pe “închiderea forțată a spectacolului ca urmare a pandemiei COVID-19”, a informat CNN.

“Cu zero venituri de la închiderea forțată a spectacolelor noastre, cauzată de pandemia de coronavirus, managementul a luat decizia care să protejeze viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, președinte al Cirque du Soleil Entertainment Group, preluat de BBC.

Cererea de faliment a Cirque du Soleil vine la trei luni după ce compania a suspendat temporar celebrele sale show-uri.

 

Cutremur în Las Vegas după ce mult îndrăgitul Cirque du Soleil a ...

 

Cirque du Soleil: KURIOS – Cabinet of Curiosities | Events | The ...

 

Totem, Cirque du Soleil new show 2018 in Paris, review and ...

 

Cirque du Soleil are datorii de aproape un miliard de dolari, dificil de recuperat în contextul în care spectacolele sale rămân suspendate, a mai notat CNN. Aproximativ 3.500 de angajați au fost concediați.

Totuși, presa canadiană informează că mai există o speranță pentru Cirque du Soleil. Compania a solicitat protecția creditorilor, până va concepe un plan de reluare a activității sale.

Principalele fonduri de investiții care dețin acțiuni la compania canadiană încearcă să îi preia datoriile, într-un plan de investiții de 300 de milioane de dolari în care se va implica și autoritatea de investiții din Quebec, în încercarea de a salva faimosul circ.

„Cu venituri zero de la închiderea forțată a tuturor spectacolelor noastre din cauza epidemiei, conducerea a trebuit să acționeze pentru a proteja viitorul companiei”, a declarat CEO-ul Daniel Lamarre pentru Reuters.

Încă din martie Cirque du Soleil a concediat 4000 de persoane, inclusiv artiști, reprezentând 95% din angajați.

Fondată în 1984 la Montreal, Cirque du Soleil este cea mai mare și mai cunoscută companie de circ din lume.

 

CIRQUE DU SOLEIL | #CIRQUECONNECT | Quartier des spectacles
20 years ago I took my daughter to Cirque du Soleil. Big mistake ...
(Foto: quartierdesspectacles.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *