Category: News

Astazi, vineri 5 iunie 2020, romanii vor putea observa pe cer un fenomen rar: Luna Capsuna. Luna plina din iunie se afla pe o pozitie fata de Terra care duce la impresia ca are o culoare roz.

 

Ce inseamna, de fapt, Luna Capsuna. Istoria fenomenului

Numele ei nu vine doar de la nuanta deosebita, ci are o istorie mult mai bogata. Mai este cunoscuta in istorie si ca: Luna Roz, Luna Trandafir, Luna Fierbinte sau Luna de Miere. Triburile native americane au asociat acest fenomen cu aparitia primelor capsuni salbatice, conform The Sun. “Almanahul Fermierilor din Maine a fost primul in care au fost publicate numele native pentru Lunile pline in perioada anilor 1930”, sustin cei de la NASA, Se pare ca denumirea de Luna Capsuna este un nume universal pentru aproape orice trib Algonquin.

Fenomenul va putea fi observat pe cerul Romaniei si nu numai. Norocosii din anumite parti ale lumii ar putea sa fie martori si la o eclipsa in penumbra care va avea loc in aceeasi noapte, in timpul Lunii Capsuna. Conform specialistilor, acest tip de eclipsa are loc de doar patru ori in acest an. Urmatoarele ocazii in care vom putea observa eclipsa in penumbra vor fi in 5 iulie si 31 noiembrie.

Conform legendelor europene, capsunile erau asociate cu dragostea. Mai mult decat atat, erau chiar fructele preferate ale zeitei Afrodita. In alte regiuni, in istorie, Luna Capsuna a fost denumita Luna de Miere sau Luna de Mied. In perioada in care apare pe cer, mierea este pregatita pentru recoltare si pentru prepararea miedului, cunoscut si ca vin de miere.

 

Ce spun astrologii despre fenomen. Cum ne influenteaza

 

Conform realitatea.net. astrologii considera ca acest fenomen are o influenta masiva asupra noastra. Aceasta luna plina va intra in eclipsa in semnul Sagetatorului. Astfel, Luna Capsuna va deschide portile catre colturile ascunse ale sufletului.

Vor urma niste evenimente semnificative, care ar schimba radical viata unor zodii. Ne vom aminti de vechi pasiuni, dar si de regrete din trecut. Dupa acest fenomen, unii vor incepe sa vada viata cu alti ochi. Conform celor de la ANM, in ziua in care va aparea Luna Capsuna pe cerul Romaniei, precipitatiile vor fi deficitare. Astfel, avem mai multe sanse sa putem observa acest fenomen deosebit.

 

Sursa  descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *