Category: News

Lungmetraje semnate de Wes Anderson, François Ozon şi Naomi Kawase se numără între filmele selectate anul acesta de organizatorii Festivalului de la Cannes pentru a purta eticheta „Cannes 2020” şi a fi prezentate în cadrul evenimentelor de gen ce vor avea loc în toamna acestui an.

Pierre Lescure, reales de curând preşedinte al festivalului, şi Thierry Frémaux, delegatul general, au prezentat selecţia miercuri seară, dintr-un cinematograf gol din Paris (cinematografele din Franţa vor fi redeschise pe 22 iunie).

Selecţia Cannes 2020 a fost realizată după ce, din cauza pandemiei, organizatorii au fost nevoiţi să anuleze evenimentul programat să aibă loc în luna mai.

Delegatul general Thierry Frémaux este curatorul celor 56 de titluri alese. Anul acesta nu va fi acordat niciun trofeu, însă filmele din selecţie vor purta eticheta „Cannes 2020” şi vor fi proiectate, în a doua parte a acestui an, în cadrul unor festivaluri partenere.

Din total, 15 sunt filme ale unor regizori aflaţi la debut, cel mai mare număr prezentat până acum de Cannes. Anul trecut, au fost selectate 10. În selecţie au fost incluse 16 filme realizate de femei, cu două mai multe faţă de anul trecut.

Pentru ediţia de anul acesta au fost înscrise 2.067 de lungmetraje, număr record pentru cel mai important festival de film din lume. Dintre acestea, 909 reprezintă debuturi, iar 258 sunt regizate de femei.

Citește continuarea pe news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *