Category: News

Baschetul este unul dintre cele mai iubite sporturi din lume. National Basketball Association (NBA) este liga de baschet care își desfășoară activitatea în Statele Unite ale Americii și Canada. Liga a fost fondată la 6 iunie 1946, în New York, ca Asociația de Baschet a Americii. Aceasta a adoptat numele de Asociația Națională de Baschet (NBA) la 3 august 1949, după unificarea cu Liga Națională de Baschet (NBL).

De-a lungul istoriei NBA, mulți jucători au făcut carieră. Se poate spune, cu certitudine, că Michael Jordan este regele lor. Acest baschetbalist a schimbat fața acestui sport, făcându-l iubit pe tot mapamondul. Tot în această ligă, am putut vedea și alte nume mari ale acestui sport precum: Vince Carter, Kobe Bryant, Shaquille Onil, Tim Duncan, Allen Iverson etc.

Baschetul este un sport pentru bărbații foarte mari. Majoritatea sportivilor, de aici, au peste 2 metri înălțime. Cu toate acestea, au fost indivizi care au făcut carieră, având o statură mică. S-a dovedit, astfel, că talentul este mai important decât înălțimea. Nate Robinson, Anthony Webb, Earl Boykins, Slater Martin, Tyrone Curtis Bogues au uimit lumea baschetului cu abilitățile lor, dar și cu talia lor firavă față de ceilalți sportivi.

 

Muggsy Bogues | Wiki | Hoops Amino

 

Cel mai scund jucător din istoria NBA a fost Tyrone Curtis Bogues, cunoscut mai bine ca Muggsy Bogues. Acesta avea o înălțime de 1.60 cm și 62 de kg. El a evoluat 14 sezoane în cea mai puternică ligă de baschet din lume. De-a lungul carierei, a jucat doar pentru patru echipe: Washington Bullets (1987–1988), Charlotte Hornets (1988–1997), Golden State Warriors (1997–1999) și Toronto Raptors (1999–2001).

Ca un moment inedit, în anul 1987, la echipa Washington Bullets, Bogues a fost coleg de echipă cu Manute Bol care până în acel moment era, cu cei 231 cm ai săi, cel mai înalt jucător din istoria NBA.

 

Tyrone Curtis Bogues alături de Manute Bol

 

Maxi Bogs s-a remarcat prin rapiditate, precizie și faptul că putea fura mingea oricărui adversar, indiferent de statură. Acesta a jucat în diverse filme de la Hollywood, interpretând cel mai scund jucător de baschet din lume. Un exemplu este filmul „Space Jam”.

Vizionați trailerul filmului „Space Jam”

 

Sursa shtiu.ro

Foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *