Category: News
Peste 3000 de oameni au luat parte la un „protest” împotriva măsurilor impuse de guvernul israelian în ceea ce privește evenimentele live, adică împotriva interzicerii acestora până când pandemia de COVID-19 începe să bată în retragere.

 

„Protestul”, așa cum poți vedea din filmările de mai jos, a fost, de fapt, un adevărat festival, iar publicul foarte numeros nu a ținut cont de nicio măsură de distanțare socială. Totul s-a desfășurat joi, 21 mai, în parcul Charles Clore Park din Tel Aviv, și reprezintă cel mai mare eveniment live care a avut loc în lume de la începutul pandemiei de COVID-19, de la mijlocul lunii martie. Evenimentul a purtat numele „Behind the Scenes: an Assembly of Solidarity.”

 

 

În parcul respectiv a fost instalată o scenă mare pe care au urcat mulți artiști și trupe autohtone cunoscute, de la rockerul Aviv Geffen, la diva pop Rita. Artiștii și organizatorii au profitat de o portiță legală din cadrul măsurilor impuse pe perioada pandemiei de guvernul israelian, aceasta permite organizarea de proteste restrânse.

Astfel, participanților la „protest” li s-a permis intrarea în parc dacă purtau măști și au fost obligați să țină o distanță de 2 metri între ei. Pe parcursul evenimentului nu s-a mai ținut cont de aceste obligații.

Protestul a fost anunțat ca fiind unul de sprijin pentru lucrătorii din industria evenimentelor live, care nu au alte surse de venit, și a fost organizat de antreprenorii Inbar și Marius Nacht. Toți cei care au pus scena în picioare și s-au ocupat de sunet, lumini, montare etc. au fost plătiți. Artiștii au cântat pe gratis.

În Israel situația nu este atât de gravă ca în alte părți ale lumii. Ei au doar 16.680 de cazuri și 279 de decese cauzate de COVID-19. În ultimele 3 săptămâni, au fost adoptate mai multe măsuri de relaxare: școlile au fost deschise, la fel și centrele comerciale și sinagogile, iar restaurantele urmează și ele să se deschidă săptămâna viitoare.

Cu toate acestea, cluburile și teatrele rămân închise, iar concertele și festivalurile sunt interzise. De aici și indignarea artiștilor și organizatorilor de evenimente, care s-a transformat în protestul-festival.

Rămâne de văzut dacă în urma acestor evenimente numărul de infectări va crește sau va rămâne la fel.

 

Sursa  unsitedemuzica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *