Category: News

Producătorii de vin din Italia și-au propus să transforme vinul pe care nu au reușit să îl vândă din cauza crizei provocate de noul coronavirus, în geluri dezinfectante.

În depozitele lor s-au strâns cantități mari de vin, după ce barurile și restaurantele au fost închise. Acum, se apropie noua recoltă, așa că vinificatorii vor să își elibereze spațiile, pentru a face loc noii producții de vin, din toamnă.

„Produc vin de 30 de ani, aici în Reggio-Emilia, dar niciodată nu am văzut butoaiele noastre pline, la sfârșit de mai”, spune pentru Euronews Davide Frascari, președinte al Lambrusco Wine Consortium. „Au apărut strugurii în vie, iar noi trebuie să facem ceva”, adăugat acesta.

Vinificatorii italieni au cerut guvernului să le acorde permisiunea de a transforma vinul în produse dezinfectante. Cer un răspuns rapid din partea Romei, dar și sprijin să facă acest lucru.

Distileriile sunt de acord să îi ajute. „Dacă masurile vor fi aprobate, vor ajuta producătorii de vin să-și vândă marfa, iar noi vom găsi mai ușor materie primă pentru a produce gelul dezinfectant”, declară Antonio Emaldi, directorul unei distilerii din Ravenna și președintele uniunii distileriilor italiene.

 

Sursa  capital.ro

(Foto: hippopx.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *