Category: News

#depreHUB, primul hub antidepresie din România, a deschis Helpline-ul Anti-Anxietate 0374.456.420, pentru a ajuta oamenii să facă față stărilor emoționale negative provocate de coronavirus.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește vertiginos de la zi la zi. La fel fel se întâmplă și cu cel al oamenilor care își pierd viața. Sau al celor care rămân fără locuri de muncă. Suntem asaltați din oră în oră cu știri dramatice, iar auto-izolarea nu face decât să ne accentueze sentimentele negative. În acest context, evitarea stării de panică, de anxietate sau depresia este extrem de dificilă. Fără să vrem, ajungem să dezvoltăm anumite comportamente toxice, care ne fac rău atât nouă, cât și celor din jur.

Tocmai pentru a face față cu brio acestei perioade, #depreHUB, primul hub antidepresie din România, deschide Helpline-ul Anti-Anxietate 0374.456.420.

Ce înseamnă asta?

Orice persoană care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică poate suna gratuit 24/7, la numărul de telefon de mai sus pentru a beneficia de consiliere.

Peste 35 de voluntari #depreHUB, studenți sau absolvenți ai facultăților de psihologie, vor oferi suport celor în nevoie, pentru a gestiona anxietatea generată de criza COVID-19. În limita timpului disponibil, consultanții depreHUB vor asigura sesiuni de consiliere de maximum 30 minute pentru gestionarea și prevenirea atacurilor de panică.

„Focarul de coronavirus poate avea un impact deosebit de mare asupra sănătății emoționale, acolo unde există un fond anxios sau diagnostice de tulburări emoționale. Frica și anxietatea de boală pot fi copleșitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate ușoră, medie, generalizată, ipohondrie și până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale și ajutor logistic, este nevoie și de sprijin emoțional: de atenție la propria persoană, dar și la cei din jur, acceptare, înțelegere și de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziție anxioasă.

Așa cum ai grijă de sănătatea ta fizică, este important să ai grijă și de sănătatea ta emoțională. Așa că, nu ezita să ne suni. 35 de specialiști sunt aici 24/7 pentru a face ca această perioadă să fie mai ușor de traversat” spune psihologul Yolanda Crețescu, fondatoarea #despreHUB .

Sursa elle.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *