Category: News

Un grup de opt tineri informaticieni români au pus la dispoziția autorităților române o aplicație pentru telefonul mobil, care îi poate avertiza pe utilizatori când se apropie de o persoană infectată cu noul coronavirus.

Aplicația se numește ”Prevenție COVID- 19” și a fost dezvoltată de echipele uniapply.io și listle.io, două start-up-uri din România, respectiv, SUA.

Cei opt sunt Andrei Nicolae, Radu Mazilu, Alexandru Enache, Ștefan Tapescu, Mihai Baltac, Dragoș Ilie, Paul Ionescu și Vlad Rochian.

Newsweek România a stat de vorbă cu Andrei Nicolae despre această aplicație. El a studiat informatică la Jacobs University din Bremen, a lucrat ca inginer software la Philips și Ocono, iar acum doi ani s-a întors în România pentru a lansat start-up-ul uniapply.io, o platformă prin intermediul căreia tinerii pot aplica la universități din România și din lume.

El ne-a precizat că, în momentul de față, este în contact permanent cu autoritățile române, care, prin Serviciul de Telecomunicații Speciale, analizează codul aplicației pentru a stabili dacă o pot prelua și implementa.

O astfel de aplicație a fost, deja, dezvoltată în Israel. Intitulată “Maguen” (n.r.- Scut), ea se poate descărca gratuit de pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Sursa newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *