Category: News

Consiliul Concurenței a recomandat astăzi firmelor o serie de măsuri pentru menținerea echilibrului pieței. Pentru a reduce riscul de speculă, comercianții pot limita cantitatea de produse vândute unei persoane, iar producătorii își pot stabili prețuri maxime. 

De asemenea, marile magazine își pot modifica programul de funcționare, iar pentru creșterea eficienței aprovizionării cu produse de bază și pentru a asigura distribuția echilibrată, își pot coordona atât transporturile de marfă și livrările la domiciliu pentru consumatorii cu grad mare de risc.

„Producătorii pot stabili prețuri maxime pentru produsele lor, ceea ce ar putea limita creșterea nejustificată a prețurilor la nivelul distribuției. Platformele de comercializare online pot monitoriza variațiile prețurilor produselor esențiale și pot adopta o politică de limitare a creșterilor nejustificate ale acestora sau pot suspenda vânzarea anumitor produse dacă există suspiciuni de abuz”, arată un comunicat al Consiliului Concurenței.

Recomandările se înscriu în Politica comună, adoptată de Comisia Europeană și Autoritățile Naționale de Concurență, privind aplicarea regulilor de concurență în timpul crizei provocate de coronavirus.

Sursă: www.digifm.ro

Foto: www.digifm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *