Category: News

România este o țară spectaculosă și primitoare. Avem de toate, de la câmpii întinse la dealuri blânde și munți înalți, a doua deltă ca mărime din Europa, râuri, fluviu și cascade, dar și ieșire la mare și câteva plaje încă sălbatice. Este provocator să stabilești care sunt cele mai frumoase locuri din România și orice astfel de top nu poate fi altfel decât subiectiv. Dar tocmai asta este frumusețea, căci suntem oameni cu gusturi diferite, dar cu aceeași dorință de frumos.

Cascada Bigăr nu este doar unul dintre cele mai frumoase locuri din România, dar este recunoscută în întreaga lume pentru minunățiile pe care le oferă locului. Aflată în Parcul Național Cheile Nerei-Beuşniţa, în Caraş Severin, cascada este aşezată la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator. În anul 2000 a fost declarată arie protejată de interes naţional, iar în 2013 a fost introdusă de The World Geography în topul celor mai impresionante cascade din lume direct pe primul loc.

Cimitirul Vesel de la Săpânţa, din judeţul Maramureş şi-a câştigat celebritatea datorită crucilor pictate în culori aprinse, a picturilor de pe acestea şi, mai ales, a versurilor hazlii trecute pe ele. Sunt peste 800 de cruci aici, toate sculptate din lemn de stejar şi toate respectând tradiţia locului. Textele scrise pe cruci nu sunt însă întâmplătoare. Cele mai multe descriu viaţa celui înmormântat acolo, iar unele dintre ele vorbesc şi despre modul în care respectivul şi-a pierdut viaţa.

Artistul popular Stan Ioan Pătraş este cel care a considerat că moartea nu trebuie privită mereu cu tristeţe şi a decis să îi dea o faţă mai blândă. Primul epitaf din Cimitirul Vesel a fost scris în 1935. Cimitirul ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai impresionante monumente funerare din lume, după Valea Regilor din Egipt.

Delta Dunării este cea mai bine conservată deltă din Europa şi a doua ca mărime de pe continent. A intrat în Patrimoniul mondial al UNESCO încă din 1991 şi este considerată zonă umedă de importanţă internaţională. Peste 360 de specii de păsări şi 45 de specii de apă dulce se regăsesc aici, precum şi o mulţime de specii florale, multe dintre ele fiind protejate la nivel european. Chiar dacă pescuitul şi vânătoarea nu sunt interzise în Delta Dunării, sunt foarte bine controlate, mai ales că aici se regăsesc mai multe specii pe cale de dispariţie, precum vidra, cormoranii pitici, diverse specii de pelicani sau gâsca cu gât roşu.

Continuarea pe www.life.ro

Foto: www.life.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *