Category: News

Michael Levitt, profesor de biologie la Universitatea Stanford și câștigător al Premiului Nobel în chimie din 2013, a spus că modelele sale prezic că nu va fi nevoie de luni de zile sau ani pentru ca impactul virusului să scadă, și, cel mai important, nu poate provoca milioane de decese, relatează publicația britanică The Independent. Acesta a prezis anterior – în mod corect – când va experimenta China vârful crizei de coronavirus. Vorbind pentru publicația LA Times, Levitt a spus că nu oferi o dată specifică pentru sfârșitul crizei coronavirusului din America, dar a spus că există „semne clare de creștere încetinită”. „Ceea ce avem nevoie este să controlăm panica … vom fi bine”, a spus el.

Într-un interviu pentru Calcalist, un buletin informativ israelian, Levitt a explicat de ce nu este de acord cu modelele de creștere exponențială pe care multe organizații le foloseau ca bază a predicțiilor lor.

„În modelele de creștere exponențiale, presupuneți că oamenii noi pot fi infectați în fiecare zi, deoarece continuați să întâlniți oameni noi. Dar, dacă iei în considerare propriul tău cerc social, în fond întâlnești zilnic aceiași oameni. Puteți întâlni oameni noi în transportul public, de exemplu; dar chiar și în autobuz, după un timp, majoritatea pasagerilor vor fi infectați sau imuni”
Profesorul Levitt a spus că măsurile de distanțare socială au fost de ajutor în reducerea capacității virusului de a se răspândi rapid.  El a sugerat că procentul mai mare de persoane în vârstă din Italia, însoțit de cultura socială vibrantă a țării, a dus la explozia cazurilor din țara respectivă.

„Știm, deasemenea, că China era în carantină aproape completă, oamenii au plecat doar de acasă pentru a face cumpărături cruciale și au evitat contactul cu ceilalți. În Wuhan, care a avut cel mai mare număr de cazuri de infecție în provincia Hubei, toată lumea a avut șansa de a se infecta, dar doar 3 la sută au luat-o”, a spus el. „Chiar și pe Princess Diamond (nava de croazieră în carantină) rata infecției nu a fost de peste 20 la sută.” El a spus că aceste numere sugerează că unele persoane sunt pur și simplu imune sau mai ales rezistente la virus.

Sursa newsmax.com/ theweek.in/ thetimes.co.uk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *