Category: News

Incet si sigur incep toate campionatele din sportul romanesc, singurul care va lua startul mai tarziu este cel de baschet masculin. Echipele din Liga Nationala au inceput deja pregatirile si urmeaza sa plece in cantonament.

Baschetul a devenit unul dintre sporturile cele mai urmarite in Romania. Nivelul spectacolului Ligii Nationale a crescut de la un sezon la altul, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care televiziunile transmit cele mai importante partide. Cu o luna inainte de startul sezonului 2019/2020 din Liga Nationala de baschet masculin CSM U Craiova a sunat adunarea si se pregateste de plecarea in cantonament. Baschetbalistii antrenati de Aleksandar Todorov au terminat sezonul trecut pe locul 4, in spatele celor de la U Cluj, CSU Oradea si CSU Sibiu. Acelasi antrenor are drept obiectiv o clasare cel putin la fel de buna si in aceasta stagiune.

Schimbari importante la CSM

Perioada dintre sezoane a fost una activa din punct de vedere al transferurilor. CSM U Craiova a schimbat multe la nivel de jucatori, pastrand foarte putini fata de sezonul trecut. Sabin Bagairea, Ionut Berceanu si top scorer-ul Porter Silvanus Troupe au mai ramas in lot fata de echipa din editia anterioara. In timpurile acestea numarul romanilor plecati afara creste alarmant, dar in materie de sport, strainii vin in Romania. Oltenilor li s-au alaturat alti noua jucatori in aceasta vara, unul dintre ei fiind Monyes Pratt, adus de la CSU Sibiu, echipa pentru care a jucat in ultimele doua sezoane. Dragos Diculescu, Bogdan Tibirna, Nikolay Stoyanov, Tyler Lase, Omari Gudul, Russell Byrd, Victor Petrache si Antonio Nasturescu sunt ceilalti jucatori care au fost transferati in vara.

Acesta este lotul de jucatori care urmeaza sa inceapa partidele de pregatire. In perioada 16 si 17 septembrie, echipa antrenata de Aleksandar Todorov va disputa doua partide amicale in compania echipei KZT Skopje Aerodrom.

Asteptari de la noul sezon

La prima conferinta de presa a echipei de baschet masculin SCM U Craiova jucatorii s-au aratat optimisti in vederea noului sezon. Capitanul Porter Troupe si unul dintre cei trei jucatori care au ramas la echipa s-a aratat multumit de colegii pe care urmeaza sa-i aiba. In continuare Universitatea Craiova este echipa care pleaca cu sansa a patra la titlul. Este greu sa tina pasul cu formatii care au dominat ultimele sezoane. Acest aspect s-a vazut in finala mica a editiei trecute de campionat, moment cand SCM a avut o cota mai mare in oferta de pariuri sportive la 888 sport si drept dovada ca a fost invinsa.

Primul test mai greu il are inca din prima etapa, atunci cand intalneste vicecampioana en-titre. SCM U Craiova incepe oficial sezonul 2019/2020 cu un duel pe propriul teren in fata echipei CSU Sibiu. Duelul dintre cele doua va avea loc pe 12 octombrie 2019, in Sala Polivalenta a Baniei. Conform tragerii la sorti, programul echipei craiovene in turul primei faze este urmatorul:

  • Etapa 1: SCM U Craiova – CSU Sibiu, 12 octombrie
  • Etapa 2: SCM Timisoasa – SCM U Craiova, 19 octombrie
  • Etapa 3: SCM U Craiova – FC Arges Pitesti, 26 octombrie
  • Etapa 4: SCM U Craiova – Steaua Bucuresti, 2 noiembrie
  • Etapa 5: Dinamo Bucuresti – SCM U Craiova, 9 noiembrie
  • Etapa 6: SCM U Craiova – U BT Cluj-Napoca
  • Etapa 7: SCM U Craiova – CSM Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *