Category: News

Un cuplu francez riscă până la şase ani de închisoare şi o amendă de 3.000 de euro, după ce a furat 40 de kilograme de nisip de pe o plajă din Sardinia.

Poliţiştii de frontieră au găsit nisip de pe plaja Chia din sudul insulei italiene, ascuns în 14 sticle mari de plastic, în portbagajul autoturismului, în momentul în care cei doi turişti se pregăteau să se îmbarce într-un feribot către Franţa.

Cuplul le-a spus poliţiştilor că nisipul a fost luat drept suvenir, iar cei doi nu şi-au dat seama că au comis o infracţiune.

Cei doi turişti riscă până la şase ani de închisoare, deoarece autorităţile din Sardinia tratează cu maximă seriozitate una dintre principalele probleme care afectează insula de ani de zile.

În această vară, a avut loc „o explozie” în cantităţile de nisip, scoici şi alte obiecte de pe plaje găsite în bagajele turiştilor, 10 tone fiind confiscate la Olbia, în apropiere de Costa Smeralda, în ultimele săptămâni.

De asemenea, persoanele care „colectează” astfel de suveniruri riscă şi o amendă de până la 3.000 de euro, dar poliţiştii întâmpină numeroase dificultăţi în aplicarea pedepselor dat fiind faptul că majoritatea „infractorilor” sunt turişti.

 

sursa: www.mediafax.ro

sursa foto: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *