Category: News

Rezervările sunt deja făcute, bagajele stau cuminți lângă ușă, iar marea te așteaptă să ajungi mai repede la ea. Sau muntele. Sau poate un oraș superb pe care încă nu l-ai descoperit. Indiferent care este destinația ta pentru această vară, nu uita să iei în rucsacul de drum și o carte bună. Sau două. Trei. Câte vrei.

Iată care sunt propunerile noastre beletristice pentru vacanță.

Elizabeth Gilbert, Orașul fetelor, editura Humanitas

Elizabeth Gilbert a devenit cunoscută în lumea întreagă odată cu romanul Mănâncă, roagă-te, iubește (Eat Pray Love, ecranizat în 2010, cu Julia Roberts și Javier Bardem), iar acum revine cu o nouă poveste senzațională, un roman prin intermediul căruia ne propune o călătorie în timp, în New Yorkul anilor ’40.

Prezentată într-un ritm alert, din perspectiva unei femei în vârstă, care privește în urmă la propria tinerețe cu un amestec de bucurie și regret, Orașul fetelor explorează teme ca sexualitatea și promiscuitatea feminină, dar și nebănuitele căi ale iubirii adevărate. În 1940, Vivian Morris are 19 ani și tocmai a fost dată afară de la Vassar College, după o evoluție dezamăgitoare în primul an. În consecință, părinții ei o trimit în Manhattan să locuiască cu mătușa ei, care deține Lily Playhouse – un teatru de varieté în centrul insulei. Aici, Vivian face cunoștință cu un întreg univers de personaje neconvenționale și carismatice – animatoare mereu puse pe distracție, un actor sexy, o mare doamnă a actoriei, un Don Juan scenarist, o administratoare strictă. Când Vivian comite o greșeală care provoacă un scandal profesional, noua ei viață se răstoarnă cu susul în jos, iar consecințele le va înțelege de-abia ani și ani mai târziu. În cele din urmă însă, toate acestea o vor face să vadă cu alți ochi genul de viață pe care și-l dorește – și genul de libertate de care are nevoie. Mai mult, experiențele tinereții o vor conduce la iubirea vieții ei, o iubire cu totul ieșită din comun.

 

Continuarea pe www.alistmagazine.ro

sursa foto: www.alistmagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *