Category: News

Femeile care au o stare bună de sănătate și care beau un pahar de vin pe zi au șanse cu 70 % mai scăzute să se îngrașe decât cele care nu consumă deloc acest tip de alcool, potrivit un studiu Harvard.

Consumul moderat de alcool îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce înseamnă că nutrienții sunt mai rapid transportați către celule, la fel și oxigenul – o componentă esențială a arderii grăsimilor.

Un pahar de vin roșu crește nivelul de hormoni – adiponectina și testorsteronul – cei care ajută la arderea grăsimilor și la construirea mușchilor. În același timp, vinul roșu ajută la scăderea nivelului de estrogen – cel care reține grăsimea. Această formulă creează un mediu anabolic, prin eliminarea grăsimilor depozitate și prin creșterea metabolismului.

Totul sună foarte bine până aici, și, totuși, care e reversul medaliei consumului de alcool?

E un prag fin care nu trebuie depășit, între cantitatea nevinovată de alcool care poate fi consumată și cea care poate deveni dăunătoare. Ceea ce depășește un pahar de vin trece în categoria de ”nerecomandat”, iar beneficiile se anulează instant.

Un consum mai mare de alcool dezechilibrează hormonii și, dacă se consumă și multe fructe și legume de obicei, ți-ai luat deja doza de antioxidanți, deci vinul roșu devine inutil.

În plus, un consum mai mare de alcool poate afecta calitatea somnului – chiar dacă te ajută să adormi mai repede, întrerupe ciclul de somn, ceea ce afectează sănătatea pe termen lung.

Deci, un pahar de vin bun consumat (aproape) zilnic nu poate decât să ne ajute, ceea ce depășește această cantitate poate avea efect advers.

 

sursa: www.alistmagazine.ro

sursa foto: hepta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *