Category: News

Când vine vorba de un trai bun, cel mai probabil ai în cap alte țări în afară de România în cazul în care vrei să duci o viață liniștită.

Criteriile după care să îți țara în care ți-ar plăcea să locuiești pot fi multe și variază în funcție de preferințele și dorințele fiecăruia.

Cei de la HSBC au alcătuit un top în acest sens care cuprinde cele mai bune țări în care ai putea locui pentru a te asigura că vei duce un trai bun. Printre criteriile după care aceste state au fost alese se numără standardele de trai, oportunitățile de carieră sau abilitatea de a crește o familie.

Pentru a alcătui acest top, HSBC a apelat la expați, oameni care au plecat din locurile natale și s-au stabilit în altă țară. Astfel, peste 18.000 de expați din 163 de regiuni au dat detalii despre locul lor preferat din lume, în funcție de criteriile enumerate mai sus.

Top 10 țări în care se trăiește cel mai bine

Multe dintre statele cu cele mai favorabile medii de trai se află chiar în spațiul european. De altfel, chiar țara de pe primul loc este una de pe continentul nostru. Elveția pare să fie locul preferat de locuit al majorității. Respondenții au menționat că au observat aici o îmbunătățire în ceea ce privește calitatea vieții, dar și un mediu mai curat și mai sigur decât în țările de origine. De asemenea, și salariile medii din Elveția, aproximativ $111.000, sunt cu mult mai mari decât media globală, care e de aproximativ $75.000 pe an.

Surprinzător, Statele Unite nu fac parte din lista de țări cu cele mai bune condiții de locuit. Poate cea mai surprinzătoare țară din top este Turcia, despre care probabil nu auzi mereu cele mai pozitive lucruri. În cazul acesteia, expații au menționat că cea mai bună parte o reprezintă oamenii și scena culturală pe care țara o oferă.

Topul țărilor preferate de expați:

  1. Elveția
  2. Singapore
  3. Canada
  4. Spania
  5. Noua Zeelandă
  6. Australia
  7. Turcia
  8. Germania
  9. Emiratele Arabe Unite
  10. Vietnam

 

sursa: playtech.ro

(Foto: theinsurer.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *