Category: News

Cei de la KLM India au fost nevoiți să-și ceară scuze, după ce au postat pe Twitter care sunt cele mai sigure locuri din avion în timpul unei prăbușiri.

În cazul în care mergi cu avionul, ar fi ciudat să-ți ghidezi alegerea locului în funcție de gradul de siguranță în cazul unei prăbușiri. În mod realist, posibilitatea ca un avion să se prăbușească ar trebui să fie incredibil de jos în clasamentul gândurilor tale. Pornind de la această premisă, nici companiile aeronautice nu ar trebui să transforme astfel de scenarii dramatice în subiecte de dezbatere online.

Din păcate, echipa de promovare online a KLM India a ”dat-o de gard” din acest punct de vedere printr-o postare pe Twitter care a făcut valuri în ultimele zile. A fost vorba de un grafic în care explicau care sunt cele mai sigure locuri din interiorul unui avion, în cazul în care se prăbușește. Graficul cu pricina se baza pe o analiză publicată în 2015 de către TIME Magazine.

În versiunea originală, erau suprapuse pe un grafic cu locurile dintr-un avion informațiile legate de fatalități oferite de CSRTG Aircraft Accident Database din cadrul FAA – Federația Americană de Aeronautică. Cu alte cuvinte, acele informații postate de KLM existau de mult, dar faptul că au fost sintetizate într-o postare pe Twitter despre posibilitatea unei prăbușiri nu a fost pe placul clienților companiei.

În orice caz, în tweet-ul care acum nu mai există se menționează că ”rata fatalităților în mijlocul avionului este cea mai mare”. ”Rata fatalităților pentru persoanele din față este mai marginal mai mică, iar oamenii de pe locurile din ultima treime a avionului au cea mai mică rată [a fatalităților].” Tweet-ul era însoțit de un grafic pe care era scris mesajul: ”Locurile din spatele avionului sunt cele mai sigure!”.

Tweet-ul postat de KLM India a dispărut de pe internet în mai puțin de 24 de ore și a fost înlocui cu o scuză oficială și mențiunea ca ”se baza pe date de aviație disponibile public”. În orice caz, este destul de trist când o companie aeriană îți amintește că avioane se pot prăbuși.

sursa: palytech.ro

(Foto: airlinesratings.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *