Category: News

Emily Voigt, o jurnalista din SUA, a strabatut 15 tari si unele zone aflate in conflict, pentru a aflat, exact, cum functioneaza industria dedicata pestelui arowana.

Ea si-a detaliat aventura in cartea “The Dragon Behind the Glass: A True Story of Power, Obsession, and the World’s Most Coveted Fish” (trad. “Dragonul din spatele sticlei: o poveste adevarata despre putere, obsesie, si cel mai ravnit peste din lume”).

“Cel mai mare pret de care am auzit pentru un singur peste e de 300.000 de dolari, care se pare ca a fost vandut unui membru important al partidului comunist din China,” a declarat Voigt.

In anii 1970, pestele arowana a fost inclus pe lista speciilor aflate in pericol de disparitie. Pana in acest moment, animalul nu era razvnit de colectionari, ci mancat, din necesitate, de catre localnicii din Asia.

Dupa includerea lui pe lista si datorita aspectului sau neobisnuit, arowana a devenit rapid unul dintre cei mai ravniti pesti din lume.

“E un predator feroce ce a aparut pe vremea dinozaurilor. Are solzi mari, metalici, precum monedele; ii cresc mustati din barbie si se unduieste precum dragonii de hartie pe care ii vezi in parada pentru Anul Nou Chinezesc,” a declarat Voigt. “Aceasta asemanare a dat nastere ideii ca pestele aduce noroc si prosperitate, motiv pentru care a devenit un peste de acvariu ravnit.”

Chiar daca exista numeroase exemplare de arowana in crescatorii speciale, specia dispare din mediul sau natural, apele dulci din Asia. Pestele a devenit atat de popular incat crescatoriile sunt pazite de caini de paza, paznici inarmati si sarma ghimpata.

Transportarea celor mai scumpe exemplare se face cu o intreaga echipa de paznici, pentru a preveni furtul sau tentativele de otravire.

 

sursa: www.digi-animalworld.tv

sursa foto: www.pentruanimale.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *