Category: NewsTag: , , , , ,

Diferite studii discută despre importanța muzicii ca fiind un element adeseori nelipsit în viețile noastre.

Ne calmează, ne motivează când lucrăm, ne ajută să ne odihnim, iar dimineţile sunt mult mai frumoase în ritmul notelor muzicale preferate.

Iată câteva informații găsite pe Pinterest despre importanța muzicii și cum poate afecta muzica creierul uman:

– Îmbunătăţeşte memoria

Odată ce cântecul este auzit, amintirea unui moment revine în detalii vii.
Cel mai interesant lucru descoperit de Nicholas Simmons – Stern este că muzica are o forţă incredibil de puternică încât poate reduce demenţa şi problemele de sănătate precum boala Alzeihmer.

– Îmbunătăţeşte creativitatea

Muzica ajută la îmbunătățirea și creșterea creativității personale.
Ravi Mehta a descoperit că zgomotul ambiental la 70 de decibeli sporește performanța unui individ în anumite sarcini creative.

– Îmbunătățeşte IQ-ul

IqStudies a realizat un test pe copii cu vârste cuprinse între 4-6 ani care au participat la un program de instruire bazat pe proiecții și desene animate.
Unii dintre acestia au fost expuși muzicii în momentul programului, în timp ce alt grup nu a fost. Fiecare grup a primit două sesiuni de 1 oră într-o sală de clasă timp de 4 săptămâni, unde s-a constatat că cei expuși la muzică au avut rezultate mult mai bune de recunoaștere.

– Schimbă percepţia timpului

Din 1992, numeroase studii au arătat că muzica face ca timpul să pară a avea o viteză mult mai sporită.
Magazinele de casă și sălile de așteptare pentru magazinul alimentar folosesc muzica deoarece distrage omul, uşurându-i aşteptarea. Melodiile rapide accelerează timpul, pe când melodiile lente încearcă să încetinească timpul.

– Controlează durerea

Pacienţii care primesc îngrijire la domiciliu la sfârsitul vieţii, simt mai puţină durere atunci când ascultă muzică, iar mulţi adolescenţi au menţionat că muzica i-a ajutat în a se vindeca după o despărţire de o persoană dragă.
11 studii dovedite sugerează că muzica are un impact pozitiv asupra confortului fizic, energiei, oboselii și anxietății.

– Dezvoltă personalitatea

Alegerile muzicale pe care le facem, lucrează pentru a ne modela personalitățile individuale.
Fanii de operă, de exemplu, au fost, în general, considerați a fi blânzi, creativi și au un nivel înalt de stimă de sine. Fanii Reggae s-au dovedit a fi mult mai relaxati și mult mai mult cu ușurință cu ei înșiși și lumea din jurul lor.

– Uneşte oamenii

Împărtășind aceleași interese și gusturi în muzică, oamenii sunt mult mai deschişi între ei, ştiind că au un lucru in comun. De aceea foarte multe din conversaţiile noastre de la bun început se învârt în jurul trupelor sau ale pieselor muzicale preferate.
Când oamenii cântă ca parte a unui grup și se sincronizează unul cu celălalt, sentimentele de afiliere în cadrul acestor grupuri vor fi sporite, iar indivizii se pot simți mai aproape unul de altul decât înainte.

Ce putem afirma cu toţii este că vieţile noastre ar fi fost total diferite dacă nu ar fi existat muzica. Iar așa cum există terapie prin muzică, cu siguranță până și doctorul ne-ar recomanda să ascultăm ce ne place cel mai mult încât să fim sănătoși fizic și mintali.

Multă sănătate, ascultătorule!

Cu prietenie,
Denisa Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *