Category: News

Un hoţ „politicos” a scos un cuţit de jucărie şi a înscenat un jaf la o bancă din Seul. Sud-coreeanul a recunoscut însă că nu dorea bani sau valori, ci pur şi simplu să fie arestat, pentru a beneficia de asistenţă medicală în închisoare.

Bărbatul de 40 de ani a înscenat jaful, cu intenţia de a fi arestat, urmând să primească tratament medical la închisoare, scrie telegraph.co.uk.

Poliţia din Daejeon l-a sancţionat însă doar pentru intimidare şi nu a reuşit să obţină încarcerarea mult dorită.

Potrivit poliţiştilor, individul a intrat în bancă la sfârşitul lunii iunie, cu un cuţit de plastic şi a îndreptat „arma” spre un angajat.

Acesta nu a cerut însă valorile, ci doar a solicitat chemarea poliţiei. Autorităţile l-au reţinut pe hoţ în patru minute.

Bărbatul nu s-a opus arestării. Acesta este şomer şi locuieşte cu mama lui şi a recunoscut că a pus la cale „jaful” pentru a fi arestat. El a declarat că suferă de dureri îngrozitoare de spate, dar nu are bani pentru tratament medical.

Guvernul sud-coreean a anunţat că va furniza asigurări de sănătate pentru fiecare cetăţean, începând cu anul 2022. Există însă temeri privind capacitatea economiei de a susţine o asemenea măsură.

sursa: gandul.info

(Foto: pieniadze.rp.pl)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *