Category: News

Milton Quon, unul dintre desenatorii care au lucrat la producţii ca “Fantasia” sau “Dumbo”, a murit din cauze naturale la domiciliul său din Torrance, California. Avea 105 ani.

Fiul său, artistul Mike Quon, a declarat pentru Variety că Milton a desenat până în ultimele zile ale vieţii.

Milton Quon a apărut în filme ca “Speed”, “Chill Factor/ Temperatură critică”, “Sweet Jane” sau “The Cat Killers” şi în serialul de televiziune “NYPD Blue/ NYPD Blue – Viaţa de poliţist”, pe lângă activitatea sa ca director de publicitate pentru Disney.

Era cunoscut pentru simţul umorului. Când a fost întrebat care este secretul longevităţii sale a răspuns ”O soţie bună şi mâncarea chinezească”.

Quon s-a născut la Los Angeles, fiind cel mai mare dintre cei opt copii ai unui imigrant din Canton, China. În timpul studiilor a lucrat pentru restaurantele din Cartierul Chinezesc realizând design pentru meniuri.

A lucrat la Studiourile Walt Disney din 1939 pentru producţiile “Waltz of the Flowers” şi “Arabian Dance” şi a realizat scene din “Fantasia” iar pentru “Dumbo” a fost primul asistent-desenator.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a realizat ilustraţii pentru manualele de reparaţii ale avioanelor. A revenit la Disney după război şi a condus departamentul de promovare al companiei. Din 1951 a fost art director pentru agenţia BBD&O.

Muzeul Chinez-American din Los Angeles a dedicat o retrospectivă creaţie sale în 2005. Familia a cerut să se facă donaţii în memoria lui către muzeu, către Societatea de Istorie Chineză din California de Sud şi către Biserica Presbiteriană din Torrance, South Bay, California.

sursa: mediafax.ro

sursa foto: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *