Category: News

Răsăritul surprins la Stonehenge este transmis în toată lumea live începând de vineri, anunță The Guardian. O cameră a fost instalată în mijlocul celebrelor pietre, iar un feed live a fost inaugurat vineri, cu ocazia solstițiului de vară 2019.

Transmisiunea oferită prin proiectul Stonehenge Skyscape permite utilizatorilor din orice colț al lumii să vadă în direct celebrul monument într-o imagine cu perspectivă de 360 de grade, în timpul nopții fiind disponibilă o imagine generată pe computer care redă cerul în momentul vizualizării.

Stonehenge („pietre în picioare”, în engleza veche), inclus în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1986, este unul dintre cele mai importante complexe de menhire din lume.

Cele 17 blocuri de piatră ale sale, care cântăresc până la 45 detone, ce susţin alte bârne de piatră, sunt aliniate în direcţia de unde răsare Soarele în timpul solstiţiului de vară, alimentând astfel teoriile potrivit cărora complexul de la Stonehenge ar fi un observator astronomic preistoric sau un templu al Soarelui.

Menhirele de la Stonehenge atrag aproape un milion de vizitatori pe an.

sursa: digi-fm.ro

sursa foto: bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *