Category: News

Anxietatea socială este frica unei persoane de a fi observată şi evaluată de cei din jur. Teama de respingere sau de stigmatizare e resimţită de mulţi oameni. Unii se gândesc că nu se pot ridica la nivelul de succes cerut de societatea de azi, alţii nu se simt suficient de capabili sau de atrăgători, altora le e teamă să discute cu străinii în ideea de a nu jigni în vreun fel sau de a fi judecaţi şi astfel apare anxietatea socială. Dar cum poate fi ea tratată natural?

Pentru a-ţi ordona mintea, găseşte-ţi zilnic un timp pe care să-l petreci în singurătate şi în care să te detaşezi de probleme. Respiră calm, îndepărtează-te de gândurile negative şi concentrează-te pe o amintire frumoasă. Specialiştii recomandă şi să îţi imaginezi o situaţie plăcută care ar putea avea loc. Spune-ţi în gând sau cu voce tare: „Sunt în armonie cu lumea“, „Sunt mulţumit de ceea ce sunt azi. Mâine pot fi şi mai bun“.

Antrenează-te singur ca, pe viitor, atunci când interacţionezi cu cei din jur, să fii atent la un singur lucru: dacă vorbeşti, doar vorbeşte, dacă asculţi, doar ascultă. Nu oferi cuvintelor pe care le auzi alte înţelesuri. Nu emite judecăţi, nu te gândi că interlocutorul te critică în gând, concentrează-te doar pe situaţia în care eşti implicat.

Continuarea pe gds.ro

sursa foto: everydayhealth.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *