Category: News

Chernobyl este acum serialul momentului, după ce a întrecut chiar și celebrul Game of Thrones. Totuși, rușii nu sunt chiar mulțumiți de ecranizarea HBO.

Producția HBO a avut un succes extrem de mare și, cu ocazia asta, am aflat și noi cum s-a întâmplat totul în cazul exploziei de la Chernobyl. Într-adevăr, serialul nu e 100% veridic, dar sunt destul de puține discrepanțe cu evenimentele reale de acum mai bine de 30 de ani.

Ei bine, Rusia nu e tocmai de acord cu evenimentele prezentate de cei de la HBO. În acest sens, rușii plănuiesc să lanseze și ei un serial, în care să spună povestea „pe bune” a catastrofei din 1986, în care ar fi fost implicată agenția americană CIA. Astfel, versiunea rusească a serialului ar avea un personaj în plus, pe care producția HBO nu-l are: un spion american. Așadar, serialul Chernobyl rusesc va prezenta povestea unui agent CIA trimis să obțină informații despre centrala de la Cernobîl.

Alexey Muradov, regizorul producției rusești, susține că aceasta este o teorie pe care unii istorici nu o neagă. Aparent, americanii s-ar fi infiltrat în centrala nucleară de la Cernobîl. În ziua exploziei, un agent CIA s-ar fi aflat la fața locului, susține regizorul. Astfel, rușii plănuiesc să ofere o perspectivă alternativă, în care vinovatul pentru explozie ar fi acest spion.

În versiunea rusească care ne arată teoria conspirației, vom vedea și încercările agenților KGB de a dejuca planurile spionilor americani, noile personaje negative din poveste.

Serialul Chernobyl a fost aspru criticat de media rusească, unde s-a cerut o repovestire mai patriotică a evenimentelor. Totuși, în ciuda acestui fapt, Chernobyl a fost destul de bine primit de public. Pe KinoPoisk, versiunea locală a IMDb, serialul are o notă de 9.1.

Nu avem încă o dată oficială pentru lansarea noului serial.

sursa: playtech.ro

(Foto: esquire)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *