Category: News

Instagram va bloca haștag-urile care răspândesc informații false despre vaccinare. Anunțul vine după ce rețeaua de socializare a fost criticată că nu ia măsuri suficiente pentru a bloca aceste campanii împotriva vaccinărilor.

Decizia Instagram vine la o zi după ce o anchetă CNN a arătat cât de ușor pot fi găsite postări şi tag-uri care susţin că vaccinurile ucid, iar oamenii sunt încurajați astfel să nu-și imunizeze copiii.

Potrivit companiei, după verificări, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveală dezinformări despre vaccinare. Noua regulă intră sub politica generală a reţelei sociale prin care este blocat conţinutul ce răspândeşte informaţii false, indiferent de domeniu.

Până în prezent, Instagram bloca doar tag-urile cu informaţii false în denumire. De exemplu „vaccinurile cauzează autism” sau „vaccinurile cauzează SIDA”. De acum încolo vor fi blocate și taguri precum „vaccinurile 1234” care nu reprezintă o informaţie falsă, dar sunt răspândite pentru a promova informaţiile false.

Odată blocat, un hastag nu va apărea în rezultatele căutărilor. Iar link-ul unui tag blocat nu va mai funcţiona.

Sursa: digifm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *