Category: News

Șemineele ocupă un segment de piață în creștere tot mai mare în ultimii ani. Clienții români visează la un semineu lemne, nici alte tipuri de șeminee moderne ce funcționează cu gaz, bioetanol sau chiar șemineele electrice.

 

Element decorativ prin excelență, șemineul clasic preia ceva din culorile sufrageriei și este împodobit deseori cu accesorii decorative de tot felul, mai ales dacă este unul tradițional.

 

Minimaliștii nu sunt nici ei uitați, există modele de șeminee simplificate chiar și pentru ei.

 

Apelează la specialiști cu experiență dacă vrei un șemineu bun

 

Magazinele de specialitate, precum seminee Oradea, oferă celor interesați o gamă largă de asemenea mijloace de înfrumusețare a locuințelor principale sau de vacanță la prețuri atractive, pornind de la proiectare până la faza finală.

 

Șemineele pe lemne, de exemplu, sunt ideale pentru casele de vacanță, cabane sau alte tipuri de locuințe rustice, în vatra acestora putându-se chiar încălzi și o mâncare ușoară, un ceai aromat sau o cafea tare.

 

Dacă locuința nu se pretează instalării unui șemineu, există inclusiv sobe de fontă cu plite la vânzare, rustice, ce se potrivesc de minune cu amenajarea interioară existentă într-o cabană sau refugiu.

 

O soba din fonta cu plită aduce aminte de casa bunicilor de la țară și este un îndemn puternic de a începe în mod tradițional ziua de concediu, preparând un ceai de plante pe plita înroșită, pe care ulterior să îl bei alături de cei dragi privind pe geam cu ninsoarea se așterne domol în curte.

 

Sobe cu plită ca pe vremea bunicii

 

Soba cu plita a fost cândva un îndemn la comunicare pentru întreaga familie strânsă în bucătărie. De ce nu i-am reda acest rol, uitând măcar temporar de tehnologia ce ne-a transformat în adevărați androizi?

 

Acum, telefoanele inteligente se tot perfecționează, dar scade permanent nivelul de comunicare. Toată lumea are un gadget în mână și uită de semenii din preajmă chiar și la masă. Lângă o sobă unde se și gătește, care nu are doar un rol de încălzire banal, redescoperim încetul cu încetul magia relațiilor de familie.

 

Cei mai în vârstă au avut norocul să fie crescuți de bunici care dețineau în bucătărie astfel de sobe speciale. Iar produsele alimentare și băuturile fierte pe plită aveau un gust deosebit,  existau diferite arome ce acum nu mai există când gătim la microunde sau pe plita cu inducție., Dulceața de trandafiri, ceaiul de fructe, mămăliga, erau delicioase, pot depune mărturie nepoții ce acum au ajuns oameni mari. Prepararea mai lentă, la foc de lemne, era secretul.

 

Gazele naturale și utilizarea răspândirea sistemelor moderne de încălzire și gătit au trecut sobele cu plită în uitare. Din fericire, românii secolului 21 au reînceput ca să le redescopere. Și e minunat că se întâmplă așa.

 

Dacă aveți posibilitatea, alegeți atât un șemineu pentru a-l instala în odaia pricipală din casă, dar și o sobă din fontă cu plită, pentru că ambele vă vor umple sufletul de bucurie.

 

Pefoc.ro este unul dintre cei mai mari distribuitori de șeminee din România, având o gamă largă de focare, termofocare, șeminee pe bioetanol, coșuri de fum si accesorii pentru șeminee, toate în stoc propriu, cu livrare rapidă la adresa clientului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *