Category: News

Masa de Crăciun este un eveniment aşteptat de întreaga familie. Cu această ocazie, familia se reuneşte pentru a sărbători naşterea lui Iisus. De aceea, trebuie să acordăm o atenţie deosebită aranjării mesei şi să găsim ornamentele perfecte, care să fie pe placul tuturor.

1. Dacă ai veselă din porţelan şi tacâmuri din argint, nu ezita să le foloseşti. Pe lângă faptul că nu se demodează niciodată, sunt foarte potrivite pentru astfel de evenimente.

2. Dacă nu eşti adepta stilului clasic, poţi alege farfurii şi platouri pătrate sau rotunde, neapărat albe (pot avea inserţii/ dungi aurii, roşii) şi tacâmuri din inox.

3. Paharele, din cristal sau nu, trebuie să fie cu picior înalt.

4. Pentru a scoate în evidenţă sărbătoarea Crăciunului, foloseşte faţa de masa roşie, simplă sau cu motive de iarnă. Faţa de masă mai poate fi şi în combinaţii de culori specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, verde-roşu, albastru-auriu. Dacă vesela are inserţii sau motive de Crăciun, alege o faţă de masă simplă. Dar dacă faţa de masă e cu motive de Crăciun sau într-o combinaţie de culori, alege vesela simplă.

5. Şerveţelele de masă pot fi şi ele roşii, cu motive de iarnă. Pentru un efect spectaculos, le poţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt leagă-le un globuleţ sau cu o fundiţă roşie.

6. De pe masă nu trebuie să lipsească ornamentele de Crăciun: lumânări (fie înalte, în sfeşnice, fie pătrate, rotunde sau în formă de stea, puse direct pe masă), globuleţe, îngeraşi, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă, conuri de brad. Bineînţeles că nu trebuie să pui din fiecare. Este suficient să alegi unu-două modele. Masa nu trebuie sufocată cu decoruri de Crăciun.

7. În mijlocul mesei poţi aranja o coroniţă de brad cu o lumânare în mijloc. Dacă nu ai loc, poţi pune ici-colo câte o crenguţă mică.

8. Dacă ai ales să pui lumânări pe masă, nu uita să le aprinzi!De asemenea, implică-o şi pe cei mici în aranjarea mesei.

sursa: gds.ro

foto: valjoly.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *