Category: News

Cercetătorii James Allison și Tasuku Honjo au câștigat premiul Nobel pentru Medicină din 2018, datorită unei cercetări care a revoluționat tratamentele pentru cancer.

Cei doi cercetători au primit astăzi premiul Nobel pentru Medicină, în valoare de un milion de dolari. „Allison și Honjo au arătat cum diferite strategii de inhibare a piedicilor din sistemul imunitar pot fi folosite pentru a trata cancerul”, a declarat Comitetul Nobel de la Institutul Karolinska din Suedia.

Dr. James Allison și dr. Tasuku Honjo au arătat că anumite proteine acționează ca „frâne” asupra celulelor T ale sistemului imunitar, limitând capacitatea lor de a ataca celulele canceroase. Aceștia spun că suprimarea acestor proteine transformă capacitatea organismului de a lupta împotriva cancerului. Astfel, noua metodă acționează la nivelul acestei proteine și determină celulele imunitare să atace tumorile.

Până la descoperirea lor, tratamentele pentru cancer constau în operație, radioterapie și chimioterapie. Munca lor a dus la o a patra categorie de tratament, cea a sistemului imunitar, despre care comitetul Nobel de anul acesta a spus că este un principiu complet nou pentru terapia cancerului.

Premiul Nobel pentru medicină este primul Nobel acordat în fiecare an. Premiile pentru realizările din domeniul științei, literaturii și păcii au fost create în conformitate cu voința inventatorului dinamitei și a omului de afaceri Alfred Nobel, și au fost acordate începând cu 1901. Premiul Nobel pentru literatură nu va fi înmânat în acest an, din cauza unui scandal sexual.

sursa: playtech.ro

(Foto: CNN.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *