Category: News

Oamenii de știință consideră că au rezolvat un vechi mister, care are legătură cu motivul din cauza căruia nu ți se întunecă privirea când clipești.

De obicei, oamenii clipesc o dată la fiecare cinci secunde pentru a-și păstra ochii umezi. Cercetătorii au descoperit o regiune a creierului, despre care cred că oferă o imagine de ansamblu a împrejurimilor noastre, în timp ce ochii sunt închiși.

Aceasta își amintește ce ai văzut și suprapune imaginea pe porțiunea întunecată din momentul clipirii, pentru a crea o imagine continuă. Savanții au spus că regiunea care este implicată în memoria noastră de scurtă durată ne permite să menținem o idee stabilă despre ceea ce este în jurul nostru, în ciuda faptului că viziunea este întreruptă constant.

O echipă internațională de cercetători care include oameni de știință de la Universitatea din New York a investigat regiunea creierului numită cortexul prefrontal medial. Cercetătorii au crezut că regiunea păstrează informațiile vizuale pentru o scurtă perioadă de timp și apoi le pune împreună rapid pentru a forma o imagine continuă fără întreruperi.

Pentru a testa această ipoteză, au plasat electrozi pe creierul pacienților cu epilepsie. Participanților li s-a arătat o latură punctată dreptunghiulară pe un ecran mare, care putea fi percepută ca orizontală sau verticală și au fost întrebați ce orientare au văzut.

Apoi au văzut o a doua formă hexagonală și au fost rugați din nou să indice direcția punctelor. Dacă ambele răspunsuri erau la fel, cercetătorii au concluzionat că subiectul și-a folosit percepția asupra primei forme pentru a o determina pe cea de a doua.

În timp ce subiecții au efectuat sarcina, activitatea din cortexul prefrontal a fost înregistrată, astfel încât cercetătorii să observe cum a contribuit la luarea deciziilor.

Unul dintre subiecți care avea o secțiune a creierului eliminată din cauza unei boli anterioare nu a putut să stocheze informațiile vizuale. Echipa a arătat că regiunea creierului a fost puternic implicată în deciziile bazate pe memoria pe termen scurt, fapt care i-a făcut să declare că aceasta este cheia capacității noastre de a percepe lumea din jur chiar și când clipim.

sursa: playtech.ro

(Foto: playtech.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *