Category: News

Oamenii de știință japonezi au creat găinile care pot face „ouăle de aur” ce conțin o proteină ce este folosită pentru a trata boli precum cancerul sau hepatita.

Oamenii de știință de la Institutul Național de Cercetare în Biomedicină din Japonia și de la Institutul de Știință Industrială Avansată și Tehnologie au utilizat modificarea genetică pentru a crea găinile ce pot produce acest ouă ce conțin o cantitate mare de interferon-beta uman.

Interferonul face parte din grupa mare a proteinelor și a sistemului imunitar. Aceste proteine sunt eliberate de către sistemul imun în cazul prezenței agenților patogeni: bacterii, viruși, paraziți, dar și ca reacție a unor celule tumorale.

Oamenii de știință au introdus o genă în celulele germenilor de pui pentru a produce interferon uman. Apoi celulele au fost introduse în embrioni normali. Odată ce cocoși au crescut s-au împerecheat cu găini normale. Următoarea generație de găini au reușit să facă aceste ouă bogate în interferon.

Cantitatea de interferon regăsită în fiecare ou a variat între 30 și 60 de miligrame. Drept urmare, fiecare ou este evaluat de la peste 400.000 de lire sterline și poate ajunge chiar și până la 2 milioane de lire sterline.

 Interferonul-beta uman este o proteină naturală anti-virală care este folosită în mod obișnuit în tratarea unor boli precum cancerul sau hepatita. Asta se traduce în prețuri foarte mari ale interferonului beta-uman.  Echipa de cercetători speră ca acestă descoperire să scadă prețul interferonului-beta uman cu cel puțin 10%.

Oamenii de știință colaborează cu firma Cosmo Bio pentru a căuta o metodă de a vinde ouăle. Cercetătorii caută să vândă ouăle companiilor farmaceutice pentru ca firmele să-și poată face propriile cercetări. Companiile ar putea găsi o metodă de a transforma ouăle într-un medicament ce ar putea fi cumpărat din farmacie.

Consumatorii vor trebui să mai aștepte ceva timp, câțiva ani probabil, până când să le poată cumpăra din supermarket-uri.

sursa: playtech.ro

(Foto: playtech.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *