Category: News

Inceputa aproape de miezul noptii in Romania, finala ultimului turneu de Grand Slam din 2018 a fost castigata de sarbul Novak Djokovic (6-3, 7-6, 6-3), la capatul unui meci care a durat 3 ore si 15 minute, desi adversarul sau, argentinianul Juan Del Potro, nu a reusit sa castige nici un set.

In varsta de 31 de ani, Djokovic a confirmat statutul de favorit al caselor de pariuri – bookmakerii brandului international Unibet acordau urmatoarele cote premeci: 1.44 pentru sarb si 2.80 pentru Del Potro -, obtinand cel de-al 14-lea titlu de Grand Slam din cariera, performanta reusita in trecut de legendarul jucator american Pete Sampras. Locul intai in topul celor mai multe titluri de Gand Slam este detinut de elvetianul Roger Federer (20 de titluri), acesta fiind urmat indeaproape de spaniolul Rafael Nadal, cu un total de 17 titluri.

”Pete Sampras este una dintre cele mai mari legende ale tenisului. Era idolul meu in copilarie, un model. Prima oara cand am vazut tenis la televizor a fost prima sau a doua sa victorie la Wimbledon. Este ceea ce mi-a dat imboldul de a juca tenis. Inseamna mult pentru mine sa am tot atatea titluri de Mare Slem ca el. E incredibil”, a declarat sarbul dupa victoria de duminica noaptea, conform unui material prezentat pe ziare.com.

De cealalta parte, Del Potro avea suficiente motive sa spere ca va reusi sa se impuna din nou pe arenele de la Flushing Meadows (argentinianul castigase US Open in 2009) deoarece ,,Turnul din Tandil’’ pierduse un singur set in cele 6 partide jucate pe drumul catre finala si parea intr-o forma de nestavilit. Desi este pe locul 4 in clasamentul ATP, Del Potro a castigat un singur turneu de grand slam in intreaga sa cariera, insa, la 29 de ani, mai are suficient timp la dispozitie sa isi imbunatateasca palmaresul. La finalul partidei disputate pe fabuloasa arena ,,Artur Ashe’’, Del Potro nu a putut sa isi stapaneasca emotiile, izbucnind in plans, reactie amplificata si mai mult de aplauzele publicului, care incerca sa il consoleze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *