Category: News

Oamenii de știință iau tot mai în serios posibilitatea mutării noastre pe Marte, iar acum vin cu un concurs care ar trebui să ne facă viața de acolo mai ușoară.

NASA a lansat o provocare unică pentru oamenii din Statele Unite. Aceștia au oportunitatea de a veni cu o modalitate nouă și eficientă de transformare a dioxidului de carbon în glucoză. Dioxidul de carbon domină atmosfera subțire a planetei Marte, iar glucoza plină de energie este un combustibil excelent pentru „bioreactoarele” care ar putea produce o mulțime de lucruri pentru viitorii coloniști ai Planetei Roșii.

„Susținerea vieții omenești pe o altă planetă va necesita foarte multe resurse și nu e posibil să aducem cu noi tot ce avem nevoie. Trebuie să fim creativi”, a declarat Monsi Roman, managerul programului NASA care deține provocarea de conversie a dioxidului de carbon, în valoare de un milion de dolari.

Tot el spune că dacă am putea transforma o resursă existentă bogată, așa cum este dioxidul de carbon, într-o varietate de produse folositoare, aplicațiile spațiale și terestre ar fi infinite.

Noul concurs se desfășoară în două etape. În prima fază, doritorii trebuie să prezinte o descriere detaliată a sistemului lor de conversie a dioxidului de carbon în glucoză. Cei interesați au timp să se înscrie până pe 24 ianuarie 2019 și să depună propunerile de proiect până pe 28 februarie.

În aprilie, NASA va anunța care sunt cei cinci finaliști din această etapă inițială, fiecare dintre ei primind suma de 50.000 de dolari. A doua etapă prevede construirea și demonstrația sistemului de conversie. Competiția este deschisă pentru cetățenii și rezidenții din Statele Unite. Totuși, cetățenii străini pot participa, dacă fac parte dintr-o echipă din Statele Unite. Programul are scopul de a implica oamenii normali și talentați în dezvoltarea acestei tehnologii.

sursa: playtech.ro

(Foto: playtech.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *